Monday, May 25, 2009

Dalem Tumenggung Natanagara

PUTRA R.A. Astramanggala (Dalem Cicondre) yang No.2 (Dalem Tumenggung Natanagara) PUPUTRA:
Lenggang Nagara Puputra
Lenggang Kusumah
Carogean ka Rd. Suranagara alias Adipati Kusumah Dinata alias
Pangeran Kornel (Bupati Sumedang 1791-1828)
Pangeran Kornel putra Dalem Istri Rajaningrat (garwa Dalem Surianagara)
putra Rangga Gempol IV
putra Dalem Adipati Tanumaja
putra Pangeran Panembahan/Rangga Gempol III
Putra Rd. Bagus / Rangga Gempol II
Putra Pangeran Kusumadinata/ Rangga Gede
Putra Prabu Geusan Ulun, dari Nyi Mas Cukang gedeng Waru

MAKA Nyai Lenggang Kusumah dari Pangeran Kornel Puputra:3
1 Rd. Abdul alias Adipati Adiwijaya (Bupati Limbangan)
2. Rd. Ewok alias Adipati Kusumah Yuda (Bupati Sumedang)
3. Ny. Rd. Ajeng (Istri Adipati Wira Dadaha-Bupati Sukapura)

NB:
Untuk menelaah lebih lengkap silsilah akbar ini, silahkan lihat di bagian Katagori di Samping Kanan Blog, dan untuk melihat susunannya silahkan Klik pada bagian "Silsilah Bagan".

والله اعلم بالصواب

2 komentar:

Miftahudin Ansori said...

Assalamu'alaikum warrahmatullahi wabarrakatuh...
neupangkeun, nami abdi Mochammad Yassin Rochmaidy, SE. putu ti Rd. H. Enoch Natanagara anu kagungan putri nu namina Rd. Hj. Tuti Hadidjah natanagara pun biang. Bade naroskeun kaleubeutkeun heunteu abdi kanu silsilah kaluarga Natanagara. Diantosan wartosna di pun email. Hatur Nuhun.
Wassalam.

Miftahudin Ansori said...

assalamualaikum

nepangkeun abdi muhamad rido ti tasik.kapungkur almarhum pun bapa sareng pun aki sok nyarioskeun kulawargi teh aya babadan ti sumedang.khususna ti pangeran kornel.dupi aya nu terang nasab pangeran kornel nua aya di tasik di palih mana wae.pami nami pun aki mah KH. Syarif Hidayatukkah.pun aki buyut namina nu kaunonga teh Eyang Asmadiredja.nyuhunkeun bantosanna,abdi teh nuju nyukcruk galur karuhun,hoyong tepang sareng palawargi nu masih jarumeneng..

Wassalam.Rido

Post a Comment